lgbtČiTAONICA

LGBT Čitaonica: Lejla Kalamujić: Priča “Adino jato”

Večeras s početkom u 19h održat će se književno veče “Poqueerena književnost” u okviru koje će se susresti slovenski i bh. književnici/e, a među njima će biti i bh. spisateljica Lejla Kalamujić. Njenu priču “Adino jato” predstavljamo posljednju ususret večerašnjem događaju, na koji vas srdačno pozivamo!

LGBT Čitaonica: Lamija Begagić: Priča “Gotovo”

I književnica Lamija Begagić, kolumnistica i suradnica portala LGBTI.ba, učestvovat će u književnoj večeri “Poqueerena književnost”, 19. jula u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, a danas objavljujemo i njenu priču “Gotovo”. Uživajte u čitanju!

LGBT Čitaonica: Ružičasto nebo

“Nismo više djeca, to je istina. Ali ljubav nikad nismo prerasle.” Sa vama danas u rubrici “LGBT Čitaonica” dijelimo priču pripadnice bh. LGBT zajednice pod nazivom “Ružičasto nebo”. Ovim putem pozivamo i sve druge osobe koje pišu o LGBT temama da nam pošalju svoje radove!

LGBT Čitaonica: Marina Veličković: Boginje

Ovog ponedjeljka objavljujemo posljednji doprinos LgbtČiTAONICI u ovoj sezoni, te pravimo malu ljetnu pauzu. Na jesen ćemo nastaviti objavljivati queer priče i poeziju, kao i prikaze, recenzije i preporuke književnih djela queer tematike. Danas objavljujemo priču “Boginje” autorice Marine Veličković

LGBT Čitaonica: Ivana Kovačić: Južno nebo

Kroz našu LgbtČiTAONICU nastavljamo objavljivati queer priče i poeziju, kao i prikaze, recenzije i preporuke književnih djela queer tematike. Danas objavljujemo priču “Južno nebo” hrvatske spisateljice Ivane Kovačić