lgbtČiTAONICA je nova rubrika našeg portala u kojoj ćete svakog drugog ponedjeljka u mjesecu moći čitati queer priče i poeziju, kao i prikaze, recenzije i preporuke književnih djela queer tematike.

Pokrećemo je s ciljem povećanja dostupnosti queer književnosti, ali i stvaranja platforme na kojoj bi svoja djela objavljivali_e ne samo etablirane autorice i autori već i oni neafirmisani i neafirmisane, koji svoje radove objavljuju po prvi put i koji iza sebe nemaju još nijednu štampanu knjigu.

Stoga ovu priliku koristimo i da pozovemo autorice i autore koji pišu kratke forme (kratke priče ili poeziju), kao i one (a naročito studentice i studente književnosti) koji se bave prikazima i recenzijama književnosti, da nam se sa svojim radovima jave na mail adresu [email protected] i budu dijelom lgbtČiTAONICE.

Namjera nam je u mjesecima koji dolaze organizirati i druženja na kojima ćemo zajednički čitati i promovisati djela objavljena u ovoj rubrici, razmjenjivati mišljenja, knjige i dobru energiju.

Rubriku uređuje književnica Lamija Begagić, a svečano je 30. oktobra otvara Lejla Kalamujić, bosanskohercegovačka višestruko nagrađivana autorica svojom pričom „Metak u ustima“.

Čitamo se!

LGBTI.BA – BH LGBTI info portal
LGBTI.ba je bosanskohercegovački virtuelni prostor, namijenjen javnosti i LGBTI zajednici. LGBTI.BA nudi aktuelne multimedijalne sadržaje o životu lezbejki, gejeva, biseksualnih, transrodnih i interseksualnih osoba, kao i o LGBTI kulturi, javnim politikama i pravima. LGBTI.BA je platforma za informiranje o temama koje propituju heteronormativnost društva, te se zalaže za slobodu samoodređivanja.

Urednica:
Lejla Huremović

Kontakt:
e-mail: [email protected]
telefon: +387 33 551 000

Kontaktirajte nas!