14. Zagreb Pride: “Glasnije i hrabrije: Antifašizam – bez kompromisa!“

20. 05. 2015

marulić_coverU Zagrebu će se 13. juna održati društveni i politički skup XIV. (četrnaesta) Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2015. pod sloganom “Glasnije i hrabrije: Antifašizam – bez kompromisa!”, najavljeno je od strane udruge Zagreb Pride.

Povorka ponosa počet će okupljanjem u 15.00 h na Trgu Marka Marulića te će proći središnjim zagrebačkim ulicama – Ulicom Farkaša Vukotinovića (“zeleni val”), Roosveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom i Ribnjak ulicom – i završiti javnim skupom i koncertom grupe Nipplepeople u parku Ribnjak.

“Ovogodišnjom Povorkom želimo pokazati naše nezadovoljstvo i zabrinutost smjerom u kojem Hrvatska i njeno društvo idu. Ove godine, mi, lezbe, pederi, bi, trans i queer osobe u Povorci ponosa, svoju LGBTIQ Povorku ponosa posvećujemo svim građankama i građanima. Mi ne želimo više mirno stajati i šutke gledati kako se u javnosti promovira isključivost, šovinizam, brojenje krvnih zrnaca, jednoumlje, nasilje, ustašovanje i fašizam. Zagreb Pride ove godine je za 100% šarenu Hrvatsku, za Hrvatsku svih naših sugrađana i sugrađanki, za Hrvatsku različitosti – za Hrvatsku svih nas”, saopćeno je.

Iz Proglasa Zagreb Pride citiramo:
Ne smijemo se prepustiti osjećaju apatije i cinizma. Pasivnost i skretanje pogleda luksuz su koji si više ne možemo priuštiti jer sve nas tlače iste strukture moći. Moramo ih zaustaviti u daljnjem političkom, ekonomskom i moralnom razaranju našega društva. Naša ljudska prava moraju biti neotuđiva. Na njima više nitko neće raditi kompromise radi vlastitih, sebičnih interesa!

Kompletan proglas – glavnu poruku javnosti – možete pročitati ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!