Poziv srednjoškolcima_kama i studentima_cama: Istražimo homofobiju u udžbenicima

26. 02. 2013

8A8A4795-7230-40FC-9B81-A9A682F21BDE_w640_r1_sPozivamo sve srednjoškolce_ke, studente_ice i ostale da nam pomognu u pronalasku diskriminatornih tekstova u užbenicima osnovnih i srednjih škola, kao i udžbenicima na fakultetima.

Želimo da istražimo sve diskriminatorne tekstove koji su dio školskog obrazovanja, a odnose se na homoseksualnost/LGBT osobe i njihov život.

Tekstove sa ovakvim primjerima možete nam poslati na [email protected]. Također, zamolili bismo vas, da ukoliko možete da nam fotografišete tu stranicu, kao i naslovnicu udžbenika ili skenirate i pošaljete.

Možete nam prijaviti i profesore_ice i nastavnike_ice koji u svom radu postupaju diskriminirajuće prema LGBT osobama i temama.

Cilj nam je da na osnovu tih podataka zagovaramo izmjenu sadržaja udžbenika, da ih prijavimo nadležnim institucijama i da prema ministarstvima, univerzitetima i školama zagovaramo bolji tretman LGBT tema i osoba.

Vaše informacije ćemo tretirati strogo povjerljivo.

Pomozite nam, javite nam se na [email protected].

O sadržaju udžbenika pročitajte u tekstu Ko će učiti učitelje?

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!