Britanci proglasili Hrvatsku top zemljom za mlade LGBTQ+ profesionalce

22. 04. 2018

Izvor: Crol.hr
Foto: Expert Market

Britanska tvrtka Expert Market koja se bavi istraživanjem tržišta postavila je Hrvatsku na treće mjesto pet hit zemalja koje su pogodne za život mladih LGBTQ+ poslovnih ljudi.

Analizirali su uvjete života i zakonska rješenja u svim europskim državama, a mladim, zaposlenim LGBT Britancima, koji bi se selili s Otoka, preporučuju pet država, ovim redom:

1. Malta
2. Danska
3. Hrvatska
4. Austrija
5. Španjolska

Istraživanje je obuhvatilo podatke o zakonima koji reguliraju prava LGBTQ zajednice i zakonodavstvu koje se tiče uvjeta života, poput radnih prava i kaznenih odredbi protiv zločina iz mržnje.

Malta se na prvom mjestu našla, kako poručuju iz Expert Marketa, zbog niske stope nezaposlenosti, zabavnog noćnog života, niskih cijena (za britanske prilike), rastućeg tržišta tehnoloških tvrtki te najbolje pravne zaštite LGBTQ populacije.

Ujedinjeno Kraljevstvo smjestilo se tek na devetom od 26 mjesta pogodnih za život mladih LGBTQ poslovnih ljudi,a glavni razlog su visoke cijene stanarine u odnosu na plaće.

Na dnu ljestvice Expert Marketa smještene su Latvija, Bugarska, Italija, Litva i Irska.

Latvija je ocijenjena najgorom jer uopće u zakonodavstvu nema predviđeno kažnjavanje zločina iz mržnje prema LGBTQ osobama.

Kompletno istraživanje možete pogledati ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!