Epizoda ‘San Junipero’ Netflixove SF-serije ‘Black Mirror’ nominirana za dva Emmyja

05. 08. 2017

Izvor: Crol.hr
Foto: IMDB

U seriji Black Mirror, poznatoj po kritičnom stavu prema tehnologiji i kamo nas ona može odvesti, epizoda San Junipero je sa svojom ljubavnom pričom dviju žena osvježavajući odmak od inače mračnog tona serije.

Epizoda popularne serije koja se premijerno prikazala na BBC-u, ali se prebacila na Netflix, prati Yorkie (Mackenzie Davis) i Kelly (Gugu Mbatha-Raw), dvije mlade žene koje se upuštaju u ljubavnu vezu sa zapletom, a taj je da su se upoznale u umjetno stvorenom svijetu.

Kelly je bezbrižna, mlada i ekstrovertirana kulerica, dok je Yorkie utjelovljenje sramežljive indie štreberice 80-ih. U ovoj bajkovitoj jednosatnoj epizodi, Yorkie pokušava osvojiti Kelly, ali gledatelji/ce shvataju da je njihovo zajedničko vrijeme limitirano. U stvarnosti, dvije žene su u starijoj životnoj dobi, ali imaju ograničen pristup svijetu San Junipera u kojem imaju mogućnost ponovno biti mlade.

Glavni scenarist serije Charlie Brooker dobio je nominaciju u kategoriji najboljeg scenarija. Uz to, epizoda San Junipero nominirana je u kategoriji najboljeg TV-filma, javlja Pink News.

Inače, zanimljivo je da je uoči pete sezone serije Orange is the New Black objavljena najava u kojoj se susreću ta dva svijeta – Taystee (Danielle Brooks) se ponovno nalazi s mrtvom prijateljicom Poussey (Samira Wiley), i to baš u virtualnom svijetu San Junipera.

Ovogodišnju dodjelu nagrada Emmy vodit će Stephen Colbert, a održat će se 17. septembra.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!