Festival queer i feminističke kulture Smoqua 2 održava se u maju u Rijeci

28. 04. 2018

Piše: Redakcija
Foto: LORI/Facebook

Lezbijska organizacija Rijeka LORI, u suradnji s udrugom PaRiter, Građankama svom gradu i Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci organiziraju Smoqua 2 – Festival queer i feminističke kulture koji će se održati u Rijeci od četvrtka, 17.5. do subote 19.5. ove godine.

Smoqua 2 je međunarodnog karaktera te uključuje sudionice/ke iz više europskih zemalja (i SAD-a), uz program djelomično na engleskom jeziku. Simbolično, festival se otvara na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT), 17. maja, a posjetitelji/ice će tijekom trajanja cijelog festivala imati priliku upoznati se s poviješću i značajem queera i feminizma, no ovaj put pod krovnom temom “Ponos i predrasude”. Sve aktivnosti ovogodišnjeg festivala usmjerene su upoznavanju posjetiteljica i posjetitelja s LGBTIQ temama i feminističkim temama.

Smoqua proizilazi iz dugogodišnjeg aktivističkog djelovanja organizacije LORI na području prava seksualnih i rodnih manjina, a prošle je godine održano prvo izdanje festivala (više o tome pogledajte ovdje). Otvorenim razgovorom, intervencijama u javnom prostoru i jezikom umjetnosti ovaj trodnevni festival otvara mogućnost dijaloga s publikom, ali i svim zainteresiranim voljnim i željnim razumjeti, podržati i sudjelovati u izgradnji društva bez predrasuda.

Raspored programa i svih događanja pogledajte ovdje. Facebook event pogledajte ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!