Homo, fešta! – Prvi LGBT summer festival u Poreču

27. 07. 2016

3 (Small)Piše: Redakcija
Foto: Homo, fešta! / Facebook

U Poreču će se od 26. do 28. augusta 2016. godine održati prvi LGBT summer festival – Homo, fešta!

“Samim nazivom festivala Homo, fešta! (istarski homo = idemo, ajmo), spojile smo istrijanski štih s LGBT kulturom te nam je cilj u neformalnom i zabavnom tonu kreirati prostor za LGBT osobe, koji kao takav u Istri ne postoji te pozvati širu javnost da se uključi i podrži”, saopštile su organizatorice festivala.

Festival će se održati na otvorenom, na plaži i u beach klubu, uz mnoštvo zabavnog sadržaja raspršenog po cijelom gradu. Festival okuplja LGBT osobe i sve zainteresirane koji/e žele doživjeti bogat program, što kroz opuštanje, umjetnost, sport i zabavu, što kroz uživanje u ljepotama i gastronomskoj ponudi Poreča.

“Važno je osvještavati građane i građanke o potrebi prihvaćanja LGBT osoba kao ravnopravnih članova/ica društva, kao i jačanja LGBT osoba da slobodno i bez straha hodaju ulicama našeg grada, županije, države. Kako Istra (pa time i Poreč), što radi svog turističkog identiteta koji doprinosi prihvaćanju različitosti, što radi liberalno orijentirane vlasti u županiji, slovi za naprednu i otvorenu županiju, smatramo da je vrijedno i korisno u Istri, odnosno u Poreču, raditi na promjeni svijesti građana/ki i jačanju LGBT osoba za slobodno, otvoreno i sigurno sudjelovanje u društvu, suradnjom javnog, privatnog i civilnog sektora”, rekle su nam organizatorice iz Centra za građanske inicijative Poreč.

Festival će biti otvoren 26. augusta i besplatan za sve posjetitelje/ice, a program će biti naknadno objavljen na Facebook stranici festivala.

Ukoliko vas topli ljetni dani nanesu u Istru, ili ukoliko još uvijek planirate godišnje odmore, ovo je idealna prilika da na obali Jadrana uživate i u LGBT sadržajima!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!