Info sesija: LGBT medijska slika 2014. godine

29. 12. 2014

korica3-718x1024Sarajevski otvoreni centar poziva medije na info sesiju o tome kako su mediji izvještavali o LGBT temama u 2014. godini.

15.01.2015. u 11:00h, Caffe Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13

Sarajevski otvoreni centar od novembra ove godine je ponovo krenuo sa organizovanjem info sesija sa novinarima i novinarkama u BiH. Novinari i novinarke će se imati priliku upoznati i razgovarati sa gošćama i gostima iz BiH i regije, a koji se na različite načine bave LGBT temama kroz teoriju, praksu i aktivizam.

Info sesija će se održati 15.01.2015. godine u 11:00 u caffeu Meting Point, ul. Hamdije Kreševljakovića 13.

Kroz praćenje izvještavanja medija u BiH o LGBT temama došli smo do zaključka da je veoma važno da se nastavi ovakav oblik rada sa medijima, a sve u cilju pružanja osnovnih informacija vezanih za korektno, profesionalno i etičko izvještavanje medija.

Sarajevski otvoreni centar već četvrtu godinu zaredom prati i analizira izvještavanje medija o LGBT temama u BiH, a sve u cilju ukazivanja na dobre i loše novinarske prakse.

Kakva je medijska slika u Bosni i Hercegovini u 2014. godini kada su LGBT teme u pitanju? Ko piše o LGBT temama? Šta govore naslovi i fotografije? Kako mediji manipuliraju stvarnošću? Ovo su samo neka pitanja o kojima će govoriti Sandra Zlotrg, jedna od autorica medijske analize Ka pozitivnim praksama: Izvjestavanje medija u 2014. godini o LGBT temama u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo vas da dođete na info sesiju te dobijete dodatne informacije i odgovore na sva ona pitanja koja vas interesuju.

Info sesije se organizuju u sklopu MATRA programa Ambasade Holandije u BiH.

Za više infomacija kontaktirajte:

Lejla Huremović, koordinatorica programa

[email protected], +38733200073

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!