Izložba Ivice Propadala u Sarajevu: Slike sa vjenčanja M-M, M-Ž, Ž-Ž

03. 06. 2014

propadaloIzložba Ivice Propadala pod nazivom ‘Slike sa vjenčanja M-M, M-Ž, Ž-Ž’ bit će otvorena u sarajevskoj Galeriji Boris Smoje u četvrtak, 5. juna, s početkom u 21 sat, a svi zainteresirani će je moći pogledati do 15. juna, prenosi Radio Sarajevo.

“Kao dijete sam bio fasciniran slikama bračnih drugova – parova koje su visile iznad bračnog kreveta, postelje ili ložnice…..Ti parovi su se rijetko uspjeli fotografirati zajedno, ali su zato postojali ‘Photoshop majstori’ u vremenu dok je školska računaljka sa kuglicama u boji bila najveće kompjutorsko dostignuće. Oni su spajali sve, pa čak i nespojivo. To isto su radili i matičari u općinama… Spajali su sretne i nesretne, crne i bijele, ljubavi različitih nacija i nacionalnosti… E baš te bračne, slike s vjenčanja, me muče već duže vrijeme. Najviše ‘muke’ mi je izazvao nedavni referendum o braku u Hrvatskoj. E pa, ja sam sebi dao oduška da spojim i ono što nisu uspjeli ni matičari pa ni oni stari pPhotoshop majstori… Dao sam samom sebi oduška i u tome sam uživao… A, jesam li uspio?? Ma zaboli me… Ispunio sam svoju građansku dužnost i pokazao svoju toleranciju prema onima koji biraju drugačije od mene. Ovome su me naučili moji dragi, nažalost, već pokojni Antonija i Marko i to u rodnom po veličini malom, ali po svemu drugom, pa i toleranciji, velikom Livnu. Čiste savjesti otvaram ovu izložbu…”, pojašnjava ovaj umjetnik.

Ivica Propadalo živi i radi u Zagrebu i jedan je od najistaknutijih likovnih umjetnika suvremenog izričaja u regionu. Završio je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu te je jedno vrijeme bio član rock grupe Teška industrija.

U Hrvatskoj ga pamte po dizajnu statue za nacionalni izbor za pjesmu Eurovizije Dora, kao i po dizajnu za druge brojne domaće festivale i događaje. Ipak, glavno sredstvo njegovog izražavanja je akvarel, u kom su nastali njegovi najuspješniji radovi.

Član je društva naivnih umjetnika Hrvatske, Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatskog časničkog zbora.

Facebook event možete pogledati ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!