Izložba ‘Vidite li razliku?’ se sutra otvara u Art kinu Kriterion u Sarajevu

11. 03. 2016

Vidite-li-razliku-izlozba-naslovnaPiše: Redakcija
Foto: eTrafika.net

Nakon Banja Luke, izložba Vidite li razliku? seli se u Sarajevo, gdje će biti otvorena sutra, u subotu, 12. marta, u 13 sati.

Posjetitelji/ce će imati priliku da vide 15 najboljih fotografija koje su pristigle na foto konkurs, a tiču se položaja LGBT zajednice u BiH. Također, na otvaranju će biti prikazan i kratki dokumentarac pod nazivom “Vidite li razliku?”.

Ovaj projekat bavi se predstavljanjem problema LGBT populacije, pokretanjem javne debate, kao i borbom protiv diskriminacije i homofobije. Realizuje ga UG eTrafika.net uz podršku Američke ambasade u BiH.

Do sada je u okviru projekta objavljeno 20 video snimaka koji se bave različitim problemima LGBT zajednice u BiH – nevidljivost transrodnih osoba u pravnom sistemu, predrasude o čestom mijenjanju partnera, zločini nastali iz mržnje, diskriminacija na poslu…

Snimci se mogu pogledati na YouTube kanalu portala eTrafika.net.

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!