Ne propustite performans “Visoke potpetice na niskim mjestima”!

11. 03. 2016

panti blissPiše: Redakcija
Foto: Sarajevo Irish Festival

U sarajevskom pozorištu Kamerni teatar 55 će sljedećeg petka, 18. marta, u sklopu prvog Sarajevo Irish Festivala biti održan performans i hit komedija Visoke potpetice na niskim mjestima, koji će izvesti kraljica svih kraljica Irske, nacionalno blago, gigant performansa i slučajna aktivistkinja, Panti Bliss.

Panti Bliss se našla usred medijske afere zvane Pantigate koja je potresla Irsku 2014. godine. Nakon toga, postala je YouTube senzacija kada je govor koji je održala o homofobiji – opisan od strane kolumniste Irish Timesa, Fintana O’Toolea, kao “najelokventniji irski govor” u posljednjih 200 godina – postao viralan, emitovan širom svijeta, razmatran u parlamentu i remiksovan u pjesmi Pet Shop Boysa, te je potakao na bitan razgovor o jednakosti i homofobiji.

Visoke potpetice na niskim mjestima je presmiješni stand-up šou u kojem Panti Bliss govori o životu nakon Pantigatea, a s kojim je nastupala u prepunim dvoranama širom svijeta uz sve pohvale kritičara.

Opisujući susrete sa ozloglašenošću, zamalo postignutu slavu i avanture u ofucanom podzemlju, Panti vas poziva u njen hiperrealni svijet u obliku visokih štikli, u iskreno i grubo remek-djelo pripovijedanja, u kojem obećava da će reći ono što niko drugi ne smije.

Karte se mogu kupiti na blagajni Kamernog teatra 55, od 10 do 12 h, i od 16 do 20 h (osim nedjelje).

Ostatak programa Sarajevo Irish Festivala možete pogledati ovdje.

Uskoro objavljujemo i ekskluzivni intervju sa Panti, stoga pratite naš portal, i na vrijeme nabavite karte za ovaj jedinstveni događaj!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!