Lezbejski par u videu Oreo #ProudParent kampanje

21. 10. 2020
Poznati proizvođač keksa Oreo, u saradnji sa PFLAG-om, najvećom LGBTIQ organizacijom u Sjedinjenim Američkim Državama, pokrenuo je kampanju #ProudParent i proizveo ograničenu količinu Rainbow Oreo kolačića u bojama LGBTIQ zastava, kako bi podržao LGBTIQ osobe i njihove porodice.

Oreo je proizveo samo 10 000 pakovanja Rainbow Oreo-a, koja mogu dobiti samo državljani_ke SAD-a ili Portorika, koji podijele fotografiju onoga što za njih znači savezništvo na Instagramu ili Twitteru, koristeći hashtagove #ProudParent i #Giveaway i prate i označavaju @Oreo.

”Platforma #ProudParent naše je partnerstvo s Oreom, čiji je cilj osnaživanje i nadahnuće roditelja, porodica i saveznika da pokažu glasnu, javnu podršku“, izjavio je PFLAG, ”jer svaki put kad roditelj izađe u znak podrške svome djetetu, nadahnjuje i druge da čine isto – čineći svijet prihvatljivijim i suosjećajnijim mjestom.”

Oreo je pokazivao podršku LGBTIQ zajednici i ranije. Tadašnja podružnica Oreo-ve matične korporacije, Kraft Foods, objavila je uređenu fotografiju Oreo-a u duginim bojama 2012. godine, što je dovelo do bojkota Američkog udruženja obitelji i drugih anti-LGBTIQ osoba.

U okviru kampanje pod nazivom “Ponosni roditelj”, Oreo je izbacio i video koji se fokusira na lezbejski par, Amy i Jen koje se voze do Jenine porodične kuće. Jen je zabrinuta kako će njena porodica primiti Amy. Kad stigne, Jenina mama je ljubazna, ali otac nije toliko uzbuđen što ih vidi.

Kroz sljedećih nekoliko scena vidimo kako Amy komunicira i upoznaje Jeninu obitelj, uključujući Jeninu sestru koja je u braku i ima sina. Jen gleda kako njen otac postaje društveniji i nježniji s partnerom Jenine sestre, ali čini se da Amy to ne smeta i pokušava je razveseliti vožnjom bicikla i Oreo keksom.

Kako se video završava, možete pogledati u nastavku.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!