Merlinka u Nišu

19. 02. 2015

merlinka 2014-032lsNa Međunarodnom festivalu queer filma Merlinka koji će se u niškom bioskopu Kupina održati od 20. do 25. februara, publika će imati priliku da vidi šest inostranih ostvarenja koja se bave gej, lezbejskom i transeksualnom tematikom.

Kako kažu organizatori iz Udruženja građana Zadrugarice, sloboda je tema ovogodišnjeg festivala “Merlinka”, koji je dobio ime po “ubijenoj trans osobi Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je glumila u ostvarenju Želimira Žilnika ‘Marble Ass’”.

– Ove godine se bavimo slobodom u kontekstu prava da svako bude ono što jeste, ali i u smislu borbe za slobodu i njeno očuvanje, jer osvojene slobode mogu u svakom trenutku da budu ugrožene. Želimo da ovakvim festivalom doprinesemo stvaranju jedne bolje i slobodnije Srbije – kažu iz “Zadrugarica”.

Na samom otvaranju, u petak, 20. februara od 19 sati, publika će moći da porazgovara sa LGBT aktivistom Predragom Azdejkovićem, a potom i da pogleda film Kampanja mržnje: Rusija i gej propaganda.

Svake naredne večeri, na repertoaru će biti po jedan film, pa će tako publika do kraja festivala moći da se upozna sa ostvarenjima Momci, O Suzan Zontag, Dve majke, Krug, a festival će u srijedu, 25. februara zatvoriti film 52 utorka.

Osim prve večeri kada će publika moći da pogleda Kampanju mržnje od 20 sati, svih ostalih festivalskih dana projekcije počinju od 17 sati.

Svi filmovi će biti prikazivani u maloj sali bioskopa Kupina, a ulaz je slobodan.

Izvor i foto: GayEcho

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!