Najavljujemo: Književni susret slovenske i bh. LGBT književnosti

04. 07. 2019

Piše: Redakcija

U Historijskom muzeju BiH u Sarajevu će u petak, 19. jula, biti održano književno veče pod nazivom Poqueerena književnost, u okviru kojeg će se susresti slovenski i bosanskohercegovački pisci i spisateljice.

U ovoj književnoj večeri učestvovat će Vesna Lemaić, Brane Mozetič, Milan Šelj i Suzana Tratnik iz Slovenije, te Lamija Begagić, Lejla Kalamujić i Anes Osmić iz Bosne i Hercegovine. Bit će ovo prilika da književni autori/ce iz Slovenije i BiH pročitaju odlomke iz svojih djela, kao i da diskutuju o LGBT književnosti u svojim zemljama.

Događaj će trajati od 19 do 20:30, a organiziraju ga Sarajevski otvoreni centar, JAK (Javna agencija za knjigo RS) i ŠKUC.

U narednom periodu, portal LGBTI.ba predstavit će sve autore/ice koji/e će učestvovati u ovom događaju kroz rubriku LGBT Čitaonica, te vas pozivamo da pratite naš portal i upoznate se sa queer književnostima Slovenije i BiH!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!