Otvoren novi poziv za projekt OPPOSE OTHERING! za mlade filmaše/ice

14. 01. 2017

Piše: Redakcija

goEast – Festival filma centralne i istočne Evrope lansirao je projekt OPPOSE OTHERING! 2016. godine, uz podršku Fondacije EVZ. Mladi filmaši i filmašice iz Njemačke i zemalja centralne i istočne Evrope su u timovima od po dvoje krenuli na filmsko putovanje kroz svoje zemlje. Njihov glavni cilj bio je da iskoriste kinematografiju kako bi istražili/e mizantropske stavove prema individuama različitih društvenih, religijskih, etničkih identiteta, ili seksualne orijentacije/rodnog identiteta, i predstavili filmske portrete osoba i projekata koji promoviraju solidarnost, građansku hrabrost i otpor diskriminaciji.

Tim povodom, otvoren je novi poziv za projekt OPPOSE OTHERING! Mladi filmaši i filmašice se mogu prijaviti za drugu rundu projekta i postati dio OO! tandema. Zainteresirani/e moraju poslati svoje projektne ideje, CV, reference, te popunjenu aplikacijsku formu. Rok za apliciranje je 31. januar 2017. godine. Workshopi će biti održani tokom sljedećeg goEast festivala, od 26. aprila do 2. maja, u Wiesbadenu.

Pet OO! tandema će primiti 4.000 EUR, te proći kroz workshop koji će im pružiti potrebnu podršku za rad. Više informacija možete pronaći ovdje, a projekt OPPOSE OTHERING! možete pratiti i putem Facebook stranice.

Poziv za prijave možete pronaći ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!