Playstation obukao dugine boje i postao – Gaystation

30. 07. 2014

gaystationU znak potpore Sedmici ponosa u Švedskoj, Webhallen.com je na aukciji ponudio ekskluzivno izdanje PlayStationa 4, prigodno nazvano “Gaystation”.

Gaystation se od standardnog PlayStationa razlikuje samo po dizajnu jer je obojen u dugine boje i ukrašen pikseliziranim crvenim srcem. Prodaja ovog izdanja humanitarnog je karaktera jer sav prihod od prodaje ide udruzi RFSL Newcomers koja pomaže LGBT azilantima i neprijavljenim imigrantima. Zvanični hashtag konzole je #thisisforthegaymers.

“Mnogim je mladim ljudima svijet igara utočište u koje bježe od životnih problema. Mi smo gameri u srcu i duši te želimo što većem broju ljudi pružiti dobrodošlicu i priliku da uživaju u videoigrama”, kažu iz Webhallena.

Početna cijena Gaystationa bila je 400 dolara, a trenutačno je ponuđeno nešto više od 2750 dolara. Želite li i sami sudjelovati u aukciji, to možete učiniti ovdje. Ime dobitnika biće poznato tek 3. augusta, a čini se da je u pitanju dobra investicij – kako je u pitanju unikat, njegova cijena će samo rasti u narednim godinama.

Izvori: CroL i GayEcho

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!