Poziv novinarima_kama na prvu Info sesiju o LGBT temama

12. 04. 2013

bannerPoziv novinarima_kama na prvu Info sesiju o LGBT temama

Tema:

Uvredljiva i politički korektna terminologija vezana za izvještavanje o LGBT osobama i temama

Sarajevski otvoreni centar i Internews pozivaju sve novinare i novinarke na prvu Info sesiju o LGBT temama koja će se održati u Mostaru, 19.04.2013. (petak) u 12h u Nansen dijalog centru Mostar (NDC), ulica Aleksa Šantića/Tvrtka Miloša br. 19. Info sesija je dio projekta Uvođenje LGBT tema u glavne tokove medijske scene u BiH koji realizujemo u saradnji sa Internewsom. Tokom ove godine održat ćemo osam info sesija.

Cilj info sesija je pružanje osnovnih informacija vezanih za prava i kulturu LGBT osoba, kao i upoznavanje sa korektnom terminologijom, te postizanjem profesionalnog i etičkog izvještavanja. U toku osam sesija novinari i novinarke će imati priliku razgovarati sa gostima i gošćama kako iz regije tako i iz BiH koji_e se bave LGBT temama kroz teoriju, praksu i aktivizam.

Na prvoj info sesiji imaćete priliku razgovarati sa Jasminom Čaušević, magistricom Rodnih studija o uvredljivoj i politički korektnoj terminologiji vezanoj za izvještavanje o LGBT osobama i temama.

Dobrodošli ste da postavite pitanja i dobijete odgovore na ista.

U sklopu prve info sesije bit će predstavljen i poziv za nagradu za profesionalno i etičko izvještavanje o LGBT osobama i temama u Bosni i Hercegovini tokom 2013. godine.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!