Poziv za dizajnere_ke: Kreirajte logotip za festival Kvirhana

09. 04. 2021
Sarajevski otvoreni centar zajedno sa Tuzlanskim otvorenim centrom raspisuje poziv za izradu logotipa za novi kvir festival koji organizujemo u junu 2021. godine.

Dosadašnji festival je bio mjesto susreta, upoznavanja, spajanja, ljubavi, slobode, osvajanja javnog prostora i stvaranja istoga sigurnim za sve. U želji da ponudimo zajednici novi naziv koji bi predstavljao sve ove vrijednosti, principe i dobre strane, odlučili_e smo se da novi festival nosi naziv Kvirhana.

Riječ han u b/h/s jeziku označava gostionicu, utočište za putnike, svratište. U Bosni i Hercegovini rijetki su prostori u kojima LGBTIQ+ osobe mogu autentično i istovremeno biti ono što jesu i biti prihvaćeni_e. Festivalom Kvirhana želimo kreirati prostor gdje će kvir osobe ne samo biti ono što zaista jesu, nego i slaviti svoje identitete. Iako je Kvirhana primarno siguran i slavljenički prostor za lezbejke, gej, biseksualne, transrodne i kvir osobe, ona je i mjesto susreta i slobode za sve one koji podržavaju LGBTIQ+ osobe ili propituju ustaljene norme vezane za spol, rod i seksualnost. Kvirhana je mjesto za sve one kojima su ljubav, podrška, otvorenost i autentičnost prava mjera odnosa prema drugima.

Dizajnerima i dizajnerkama dajemo potpunu slobodu da nam predstave svoju ideju vizuelnog identiteta festivala.

Ko se može prijaviti?

Ohrabrujemo bh. kvir dizajnere i dizajnerke, ali i sve zainteresovane bh. profesionalne dizajnere_ke, studente_ice dizajna, kao i sve osobe koje imaju iskustva s dizajnom.

Honorar za izradu dizajna iznosi 1.000 KM.

Način prijave

Rad dostavite u pdf ili jpeg formatu i u vektor formatu (.eps) na e-mail: [email protected]

Mail treba da sadrži osnovne podatke o dizajneru_ki: ime, prezime i broj telefona, a u naslovu maila treba da piše: LOGOTIP ZA FESTIVAL KVIRHANA.

Rok prijave

Rok za dostavu dizajna je 30.04.2021. godine. U obzir nećemo uzeti radove koji ne budu ispunjavali navedene specifikacije, ili ne budu dostavljeni do krajnjeg roka.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!