Poziv za učestvovanje: Kampanja “Ljubav čini porodicu”

01. 04. 2017

Piše: Redakcija

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije/bifobije/transfobije (IDAHOT) Sarajevski otvoreni centar organizuje kampanju pod nazivom “Ljubav čini porodicu”.

Kampanja će se sastojati od bilbord plakata, te fotografija sa porukama na društvenim mrežama. Trajat će dvije sedmice, od 3. do 17. maja. Bilbordi će biti postavljeni na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Ovom kampanjom Sarajevski otvoreni centar želi skrenuti pažnju na potrebu podrške LGBTI osobama u njihovim biološkim porodicama, ali također i poručiti da porodicu čini ljubav, bilo da dolazi iz bioloških porodica, ili od naših prijatelja_ica i partnera_ica.

“Gdje ima ljubavi, ima i solidarnosti i podrške i porodice. Podrška nam je svima jako bitna, uz podršku lakše savladavamo prepreke sa kojima se svakodnevno suočavamo. Zato pozivamo i ohrabrujemo sve lezbejke, gejeve, biseksualne, trans, interspolne osobe, pozivamo naše prijatelje i prijateljice, naše mame i tate, naše sestre i braću da zajedno učestvujemo u ovoj kampanji i pošaljemo poruku da LJUBAV ČINI PORODICU, u svim njenim oblicima”, stoji u saopćenju SOC-a.

SOC je stoga uputio poziv osobama koje bi se za potrebe kampanje fotografisale i bile na bilbord plakatima. Na jednom bilbordu će biti 12 osoba. Prijavite se možete do 14. aprila, kako bi u drugoj polovini aprila bilo organizovano fotografisanje.

Prijave sa imenom i kontakt telefonom, kao i sve upite, šaljite na [email protected].

SOC također poziva i ohrabruje one koji/e ne bi učestvovali/e u bilbord kampanji, a žele biti dio ove priče, da učestvuju u kampanji na društvenim mrežama. Potrebno je da se do 31. aprila fotografišete mobitelom, sami ili sa vašim partnerima/cama, prijateljima/cama, porodicom i pošaljete fotografiju sa jednom ili dvije rečenice o tome kako za vas ljubav čini porodicu.

Učestvujmo i svi_e zajedno poručimo da LJUBAV ČINI PORODICU!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!