Prijavite se za prvu Međunarodnu konferenciju AUT: Održivi aktivizam/ Sustainable activism

19. 02. 2016

autIzvor: Crol.hr
Foto: LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta AUT

LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu AUT poziva vas na sudjelovanje na prvoj Međunarodnoj konferenciji AUT: održivi aktivizam/ sustainable activism, koja će se održati u maju, a upravo su u tijeku prijave za izlaganja i radionice.

Primaran cilj ove konferencije je uključivanje LGBTIQ+ zajednice i šire zajednice posjetitelja koji su zainteresirani za teme aktivizma.

“Konferencijom i njenim popratnim sadržajem želimo pomoći u osnaživanju zajednice borkinja i boraca za ostvarivanje i prepoznavanje LGBTIQ+ tema i problema različitih generacija te osvješćivanje šire javnosti o njima. Strukturom ove konferencije želimo potaknuti aktivističko djelovanje i kreativnost kod onih koji nemaju iskustva u tom području te osigurati siguran prostor unutar kojeg možemo osmisliti metode djelovanja na aktivističkoj sceni s našim suborkinjama i suborcima”, poručuju organizatori iz LGBTIQ incijative FFZG-a AUT.

Namjera im je kombinacijom klasične strukture konferencije i aktivističkih radionica ostvariti “festivalsku” zajednicu osoba na samoj konferenciji te uspostaviti prijateljsko djelovanje, angažman i suradnju drugih inicijativa i poticati osnivanje novih. Također žele potencirati potrebu za aktivnim djelovanjem unutar LGBTIQ+ i širih krugova s ciljem sprečavanja diskriminacije, homofobije i transfobije izvan i unutar same zajednice. Završetak konferencije će se proslaviti LGBTIQ+ brucošijadom.

Sudionike/ce pozivaju na otvaranje novih tema u aktivističkom diskursu

Za sve zainteresirane koji se žele uključiti organizatori poručuju kako na konferenciji možete sudjelovati druženjem i upoznavanjem, predstavljanjem radova, koji ne moraju nužno biti akademski, i/ili organiziranjem i/ili sudjelovanjem u aktivističkim radionicama i/ili kroz umjetnički rad/performans. Sudionicima/cama će se pomoći i oko smještaja, te prehrane.

Kako je ovo prva konferencija kojoj su isključiv i središnji fokus LGBTIQ+ teme, AUT-ovci/ke napominju kako žele obuhvatiti širok opseg LGBTIQ+ i aktivističkih tema, ali i kako ne žele ograničiti zainteresirane sudionice/ike što se tiče tema kojima se žele baviti. Stoga pozivaju sve zainteresirane na kreativnost u bavljenju ovim temama, te “osobito na otvaranje novih, do sada zanemarenih ili isključivanih, tema u aktivističkom i širem diskursu”.

Kao neke od smjernica navode teme poput života LGBTIQ+ zajednice, LGBTIQ+ prava, LGBTIQ+ udruge/organizacije/institucije i aktivizam, kao i aktivizam i načela, LGBTIQ+ aktivizam i mediji, te aktivizam: edukacija, akcija, suradnja.

Međunarodna konferencija AUT: održivi aktivizam/ sustainable activism održat će se odmah nakon IDAHOT-a, od 18. do 20. maja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te u prostorima Studentskog centra u Zagrebu.

Za sva pitanja i više informacija možete se obratiti na službeni mail AUT-a: [email protected] ili preko službene stranice.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!