Putin traži ustavnu zabranu istospolnih brakova u Rusiji

Piše: Redakcija

Vladimir Putin podnio je prijedlog za uspostavljanje ustavne zabrane istopolnih brakova u Rusiji.

U nacrtu amandmana spominje se “vjera u Boga” Rusije i navodi se da je brak između “muškarca i žene”, izjavio je potpredsjednik donjeg doma Parlamenta Pyotr Tolstoy, a prenosi DW.

Ruski predsjednik Putin već dugo surađuje sa Ruskom pravoslavnom crkvom i glasni je protivnik LGBTQ prava, što pokazuje i zloglasni anti-gay ‘propagandni’ zakon uveden još 2013. godine.

Prošlog mjeseca obećao je da nikada neće dopustiti istopolno roditeljstvo ili brak u Rusiji sve dok je on predsjednik.

Putin, koji je predsjednik od 2012., a obnašao je tu funkciju i od 2000. do 2008., je izjavio: “Što se tiče ‘roditelja broj jedan’ i ‘roditelja broj dva’, već sam javno govorio o tome i ponovit ću još jednom: Sve dok ja budem predsjednik to se neće dogoditi. Bit će tata i mama.”

Putin su tražili i da komentira prijedlog za dodavanje stavke u ustavu koja bi brak definirala kao zajednicu muškarca i žene, na što je rekao: “Trebamo samo razmišljati u kojim izrazima i gdje to učiniti.”

Izvor: Attitude.co.uk

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!