Ruby Rose u ulozi lezbijske superjunakinje Batwoman

23. 08. 2018

Izvor: Voxfeminae.net

Australska glumica Ruby Rose utjelovit će strip junakinju Batwoman, prvu DC-jevu lezbijsku superjunakinju, u televizijskoj seriji predviđenoj za 2019. godinu.

Batwoman će se predstaviti televizijskoj publici na mreži CW zajedno s crossover epizodama u ostalim DC Comics serijama uključujući Arrow, The Flash i Supergirl. Caroline Dries, poznata kao jedna od scenaristica i producentica serija Vampirski dnevnici, Melrose Place i Smallville, producirat će i pisati scenarij za Batwoman.

Ruby Rose, australska glumica, DJ-ica i model, prvi put javnosti se predstavila kao voditeljica na australskom MTV-u, a postaje poznata po ulozi u Netflixovoj seriji Orange Is The New Black.

Rose je na svojem Instagram profilu objavila kako je oduševljena i počašćena zbog dobijene uloge. “Ovo je moj san iz djetinjstva. Ovakvo što sam oduvijek željela vidjeti na malim ekranima još kao mlada članica LBGT zajednice čije predstavnice nisu bile zastupljene na televiziji, osjećajući se zbog toga izostavljeno i drugačije.“

Manje oduševljeni ovom viješću bili su korisnici društvenih medija, koji su odmah izrazili svoje nezadovoljstvo odabirom glumice. Neki od prigovora za izbor Ruby Rose za ulogu Kate Kane uključuju tvrdnje da Ruby Rose nije gay (na što je Rose odgovorila da je prilično zbunjena budući da se autala s 12 godina), da nije Židovka te da nema glumačke sposobnosti potrebne za ovakvu ulogu.

Nekoliko dana kasnije Rose je deaktivirala svoj Twitter profil, objašnjavajući da se želi usredotočiti na trenutna dva projekta, međutim, vjerojatno je njezina odluka dijelom bila potaknuta negativnim komentarima na društvenim mrežama.

Batwoman, čije je pravo ime Kate Kane, opisana je kao vješta ulična borkinja otvorenog uma i snažnog osjećaja za društvenu pravdu. Iako se Batwoman prvi put pojavila u stripovima još 1954. kao Batmanova romantična partnerica (kako bi se dokazalo da popularni Batman nije homoseksualac), Kate Kane 2006. godine autala se kao lezbijka, čija je partnerica bivša detektivka Renee Montoya.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!