Snimite kratki film za Merlinka festival

25. 03. 2015

merlinka31012014Međunarodni festival queer filma “Merlinka” koji će biti održan od 10. do 14. decembra 2015. godine u Beogradu raspisao je konkurs za kratki film LGBT tematike do 30 minuta. Cilj ovog konkursa je da ohrabri prije svega autore_ice iz Srbije i regiona da se kroz filmsku umjetnost bave LGBT tematikom. Merlinka festival je namenjen svim ljubiteljima filma, a ideja mu je da osnaži LGBT zajednicu u Srbiji i širokoj publici prikaže kratke, igrane i dokumentarne filmove LGBT tematike, da njeguje i promoviše umjetničke vrijednosti i da predstavi najnovija ostvarenja iz produkcije filmova LGBT tematike.

Merlinka festival će dodijeliti nagradu za najbolji kratki queer film, pod nazivom “Dorotina cipelica” i novčanu nagradu u visini od 1000 dolara.

Autori, producenti, distributeri ili filmske škole festivalske prijave treba da dostave najkasnije do 1. septembra 2015. godine.

Na festivalu će biti prikazani samo filmovi proizvedeni poslije 1. januara 2014. godine, odnosno filmovi koji odgovaraju tematici festivala.

Odluku o najboljem kratkom queer filmu donijeće festivalski žiri.

Više informacija o načinima prijavljivanja možete pronaći na sajtu www.merlinka.com.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!