Split Pride 2019 održat će se 15. juna

13. 06. 2019

Izvor: Libela.org
Foto: Facebook event

Ovogodišnji Split Pride će se održati u subotu, 15. juna, u Gradskom parku Đardin. Povorka počinje u 17 sati.

Okupljene će sa queer hitovima, sve do šetnje ponosa, zagrijavati DJ Coka, osnivač pozorišne sekcije K.U.U. uzgon, te jedan od organizatora kulturnih programa unutar Doma mladih. Kroz povorku će prisutne voditi Klapa Klapa bubnjari koji svaki prosvjed pretvore u rasplesanu povorku snažnim ritmovima sambe, funka i afrobeata. Osim što uveličavaju povorke, Klapa Klapa priprema, organizira i izvodi priredbe, koncerte i ulično pozorište, a pružaju i edukativne programe kao što su tečajevi, radionice i seminari.

Osim njih, tu je i Vogue ples kojeg vodi Boris Vrdoljak, a radionicama istog i vježbanju koreografije zainteresirani se mogu pridružiti u četvrtak i petak, dva dana prije povorke. Radionica je besplatna, predznanje nije potrebno.

Nakon povorke slijedi trosatni muzički program ispunjen boogie, disco i house egzotikom za koji su zaslužni Radio Esplendor DJs.

Povorci će se pridružiti i splitski kolektiv Food Not Bombs (Hrana, ne oružje) iz udruge Aktivist, kako bi potaknuli zajednicu na solidarnost. A kako bi povorka bila veća, ljepša i šarenija, održana je i radionica transparenata u LGBT centru Split.

Ostale novosti možete pratiti na Facebook događaju.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!