Šta queer žene traže na dejting aplikacijama?

16. 09. 2020
Dejting aplikacije mogu biti odličan prostor za upoznavanje, bez obzira na rod i seksualnost. Međutim, za queer žene iskustvo sa ovim tipom aplikacijama je malo drugačije (pogotovo za biseksualne žene koji se susreću sa strejt muškarcima koji žele trojku). Lezbejke i biseksualne žene podijelile su šta ih to privlači na nečijem profilu, a šta ih odbija, zato obratite pažnju ako ste žena koja voli žene.
Izvor: Pinterest

1. “Dobre slike, ispunjena biografija bez “slobodno pitaj”, koja pokazuje osobnost, humor i optimističan ton”

2. “Sviđaju mi ​​se profili na kojima mogu vidjeti smisao za humor i za koje mogu reći da se ne shvaćaju previše ozbiljno. Želim se povezati sa ženama koje su zabavne za druženje jer je to zapravo prvi korak u međusobnom upoznavanju. Zbunjujuće je i kad su sve slike sa drugim ljudima. Ne želim glumiti detektiva koji pokušava shvatiti ko je od njih osoba s profila.”

3. “Jasne slike, jasni detalji o sebi. Ništa što odbacuje ili diskriminiše.”

4. “Ja sam biseksualna, i tražim osobe koje imaju spontane slike na kojima su sami, da im je profil ispunjen i šaljiv, i da imamo neke zajedničke osobine.”

5. “Biografija s pozitivnim stvarima, a ne lista stvari koje ne žele.”

6. “Tražim tri glavne stvari: ljubaznost, samopouzdanje i smisao za humor. Te se stvari mogu prenijeti na toliko različitih načina. Želim razgovarati s nekim ko ima jasnu perspektivu, čak i ako se razlikuje od moje i pogotovo ako je malo neobična. Ako pokušava biti previše simpatična, to me neće zanimati. Imajte stavove ili strast o kojima možemo razgovarati.”

7. “Puno je lakše kliknuti s ljudima kad u njihovoj biografiji postoji nešto što može poslužiti za pokretanje razgovora.”

8. “Definitivno biografija koja pokazuje nešto o osobi – npr. njenu strast, ciljeve i snove, gdje je odrasla, ili čak rezultate testova ličnosti poput Myers-Briggs. Jasni ciljevi veze ili razlog zašto je tu! Dakle, da niko od nas troši vrijeme. Jednostavno volim ljude koji su proaktivni. Ne smeta mi pokretanje razgovora (i najčešće sam ja ta koja se prva javlja), ali volim vidjeti napore druge osobe da i ona mene želi upoznati.”

9. “Po mogućnosti dobra slika lica na kojoj joj mogu vidjeti lice bez filtera.”

10. “Ništa u biografiji poput “samo pitaj” ili “možeš prevući prstom ulijevo ako si x”. Ali ako je u biografiji rekla nešto smiješno, dodatni bodovi. Vjerojatno ću joj se javiti.”

11. “Sve što nije potpuno prazna biografija ili niz emojija.”

Izvor: Cosmopolitan

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!