Strip crtač Mauro Padovani i njegov suprug brutalno pretučeni u homofobnom napadu u Ghentu

15. 08. 2018

Izvor: Dnevnik.hr
Foto: genovatoday.it

Italijanski crtač stripova Mauro Padovani i njegov suprug Thomas Freeman brutalno su pretučeni u belgijskom Ghentu u kojem žive već nekoliko godina.

Kako navodi italijanski list Genova today, zbog homofobnog napada je uhapšena djevojka hrvatskih korijena (21) i njezin dečko (23) iz Bugarske.

Šokantne fotografije nakon premlaćivanja Mauro Padovani je objavio na svom Facebook profilu, a situaciju pogoršava i činjenica da je Padovanijem suprugu prije tri godine dijagnosticirana Alzheimerova bolest.

“Thomasa i mene napali su naši susjedi. Bilo je stvarno brutalno. Imam mnogo modrica i Tom ima dva frakturirana kralješka. Mojem je mužu dijagnosticirana Alzheimerova bolest prije tri godine, on je poput djeteta. Napali su nas metalnom šipkom”, opisao je napad Padovani.

Par koji ih je napao živio je u istoj zgradi s Padovanijem i Freemanom, a prema riječima crtača stripova, on i njegov suprug na meti su im bili već nekoliko godina.

“Prošlo je 4 godine otkako nam je život postao pakao. Tom je već prije dvije godine dobio udarac u lice, a ja sam bio napadnut prije samo dva mjeseca”, ispričao je Padovani i dodao kako je djevojka koja živi na katu iznad njih bacila dvije cigle na njega.

“Policija nikada nije ništa učinila. Napali su nas na parkiralištu za osobe s invaliditetom. Sjeli su između dva automobila, djevojka je pljunula na staklo. Tom je pao i pakao je počeo”, prepričao je.

Ovoga puta policija je reagirala na napad na ovaj par, a djevojka hrvatskih korijena je dobila zabranu prilaženja na najmanje mjesec dana, dok će njezin partner ostati u zatvoru dok sud ne odluči o njegovoj kazni.

Mauro Padovani svog je partnera upoznao u Belgiji prije 5 godina, a vrlo brzo su se zaljubili. Belgijska zajednica podršku im je pokazala tako što je prije nekoliko tjedana u Ghentu organizirala dvije manifestacije u znak podrške i solidarnosti.

“Nadam se da niti jedan homoseksualac, ni ovdje ni u Belgiji niti u Italiji, nikada neće pretrpjeti brutalni napad kakav smo pretrpjeli”, zaključio je Padovani.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!