Tim Cook, šef Applea, ponosan je što je gej

02. 11. 2014

timcookDa coming out slavnih osoba i dalje može privući pažnju široke javnosti, pokazuje i svježi slučaj glavnog direktora Applea Tima Cooka. U članku za Bloomberg Businessweek Cook (53) poručuje kako nikad nije poricao da je gej, no da dosad nije javno govorio o svojoj seksualnosti.

“Htio bih biti jasan: ponosan sam što sam gej i smatram da je to jedan od najvećih darova koje mi je Bog dao. To što sam gej pružilo mi je bolje razumijevanje manjina… Dalo mi je više empatije što je dovelo do bogatijeg života. Znalo je katkad biti i neugodno i teško, no pružilo mi je samopouzdanje i dalo priliku da se izdignem iznad nedaća i licemjerja. Dalo mi je i debelu kožu što je veoma praktično kad ste glavni direktor Applea”, stoji u članku. “Priznat ću do to nije bio lagan izbor. Privatnost mi je i dalje važna i htio bih zadržati barem dio za sebe.”

Objava je izišla nekoliko dana nakon što je Cook osobno podržao prava LGBT osoba u državi Alabami gdje je rođen. Kako to već biva u suvremenom medijskom pejzažu, seksualnost Tima Cooka bila je već neko vrijeme predmetom nagađanja, posebice nakon što je 2011. preuzeo glavnu poziciju u kompaniji od Stevea Jobsa. Među ostalim, i New York Times je otvoreno raspravljao o njegovoj seksualnoj orijentaciji. Sam je javno nekoliko puta javno govorio o diskriminaciji kojoj je bio izložen kao mladić iako nije točno precizirao zbog čega.

Izvor: CroL

Foto: Wikimedia Commons

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!