Trans* muškarac prvi put na naslovnici nekog evropskog magazina

14. 02. 2016

ben_melzerIzvor: Crol.hr
Foto: Instagram Ben Melzer

Njemačko izdanje “Men's Healtha” prvi je europski magazin čiju naslovnicu krasi transrodni muškarac, fitness model Ben Melzer.

Na naslovnici njemačkog izdanja magazina “Men's Health” za april prvi put će se naći transrodni muškarac.

“Nikad se nisam osjećao poput cure. Čim sam počeo samostalno razmišljati, roza boja je za mene bila nešto neprihvatljivo”, izjavio je fitness model Ben Melzer.

Sada, nakon dugog niza godina samoprihvaćanja, konačno se osjeća udobno u svome tijelu, javlja RTL.

“Ovo sam ja i vrlo sam sretan osobom u koju sam se pretvorio. Moje tijelo je konačno kompatibilno s mojim duhom i upravo zato se nimalo ne sramim pričati o tome”, dodaje Melzer.

Na pitanja zašto je javno podijelio svoju priču, Ben odgovara kako želi pomoći osobama koje će se naći u njegovoj situaciji.

“Nikad nije lako pronaći odgovore na takva pitanja. U kritičnom razdoblju borio sam se sam sa sobom, nisam imao s kime pričati, nikoga kome bih postavio silna pitanja. Želim onima koji se osjećaju kao ja u zajednici pružiti neku potporu i odgovoriti na njihova pitanja”, poručio je.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!