Tuzlanski otvoreni centar poziva na učešće u kampanji “Ti si moj/a sugrađanin/ka”

21. 04. 2017

Izvor: TOC

Tuzlanski otvoreni centar uputio je poziv LGBTI građanima i građankama Tuzle da učestvuju u video kampanji “Ti si moj/a sugrađanin/ka” povodom obilježavanja IDAHOT-a, Međunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije. Video kampanja će uključiti poznate osobe iz oblasti kulture i umjetnosti, koje će čitati lične priče o diskriminaciji, govoru mržnje i nasilju koje su pretrpjele i svakodnevno trpe LGBTI osobe.

 

TOC građanima i građankama poručuje: “Stoga, uzmite laptop, papir, olovku, tablet, i napišite svoje kratko sjećanje na momenat kada ste se osjećali/e poniženo, diskiriminirano, isključeno, kada ste preživjeli/e nasilje i dr., samo zato što ste neheteroseksualna ili trans osoba.”

Poziv je otvoren do srijede, 26. aprila u 18 sati. TOC očekuje priče u dužini od 500 riječi, koje možete poslati na e-mailove [email protected] i [email protected].

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!