U Hrvatskoj objavljene dvije nove slikovnice o istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku

03. 12. 2018

Izvor i foto: Voxfeminae.net

Udruga Domino je u hrvatskom prijevodu objavila dvije slikovnice za najmlađe, “Rano ujutro” (Pronto por la mañana) i “Ovo nije vrijeme za igru” (No es hora de jugar) koje predstavljaju krajnje simpatične crtice iz života djece i njihovih kućnih ljubimaca unutar istospolnih obiteljskih zajednica.

Autor slikovnica Lawrence Schimel svojim je krajnje minimalističkim, gotovo konceptualnim slikovnicama za najmlađe osvojio brojnu publiku diljem svijeta. Dvije slikovnice, “Rano ujutro” i “Ovo nije vrijeme za igru”, u nakladi Domina, Schimel stvara u suradnji s uglednom latvijskom ilustratoricom Elinom Braslinom. Slikovnice je sa španjolskoga prevela Nikolina Židek.

Slikovnice predstavljaju krajnje simpatične crtice iz života djece i njihovih kućnih ljubimaca unutar istospolnih obiteljskih zajednica, dječaka s dvije mame (“Rano ujutro”), kao i djevojčice s dvojicom tata (“Ovo nije vrijeme za igru”).

Likovi slikovnica na suptilan način predstavljaju obiteljske zajednice čiji narativni minimalizam odražava njihovu svakodnevicu. Vrhunsko umijeće autora slikovnica počiva na jednostavnosti, nepretencioznosti i trenutačnoj identifikaciji s likovima, kvalitetama koje slikovnice “Rano ujutro” i “Ovo nije vrijeme za igru”, u kombinaciji s vrhunskim ilustracijama Eline Brasline, čine vrhunskim štivima za najmlađe, ali i one nešto starije.

Slikovnice se mogu nabaviti u prostorijama Udruge Domino u Zagrebu.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!