U Mostaru se u novembru održava izložba umjetničkih radova LGBTQ* umjetnika/ca “Q the Spotlight”

03. 11. 2018

Priredila: Redakcija
Foto: Q the Spotlight

Izložba umjetničkih radova “Q the Spotlight” na kojoj će biti predstavljena djela LGBTQ* umjetnika/ca, bit će otvorena 11. novembra u Mostaru. Na izložbi će učestvovati muzičari/ke, glumci/ice, pisci/spisateljice i izvođači/ce koji/e će prikazati šta žnači biti LGBTQ* osoba u Bosni i Hercegovini. Raznovrsni umjetnički radovi i izvođači/ce istražit će teme o spolu, seksualnosi, ljubavi, porodici, slobodi izražavanja, kao i o tome šta znači spoznati svoj identitet u društvu koje vas ne prihvata.

Organizatori/ce žele da obezbijede siguran prostor u kojem će svi/e umjetnici/e, stvaraoci/stvarateljke, parovi, prijatelji/ce i građani/ke Mostara, pa i cijele Bosne i Hercegovine, moći da uživaju u umjetnosti, te da podrže umjetnike/ce koji/e učestvuju i da ovim događajem budu inspirisani/e.

Izložba će biti otvorena u Omladinskom kulturnom centru Abrašević. Više informacija pratite na Facebook pageu inicijative Q the Spotlight, kao i na samom eventu.

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!