VIDEO: Konferencija “Izvan zakona: Pravna regulacija životnih zajednica osoba istog spola”

DSC_0210Feministička medijska produkcija KRIVA je u saradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom uradila video prilog sa konferencije “Izvan zakona: Pravna regulacija životnih zajednica osoba istog spola”, koja je održana u Sarajevu 31. maja i 1. juna.

O istospolnim partnerstvima ovom prilikom su govorili gošće i gosti konferencije: Dragana Todorović iz Labrisa, Gordan Selanec, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Hrvatske, Roman Kuhar iz Mirovnog instituta Ljubljana i Marko Jurčić iz Zagreb Pridea.

Oni su podijelili iskustva iz svojih zemalja, od kojih su neka pozitivna, a neka negativna, te rekli više o koracima koji predstoje a tiču se borbe za istospolne brakove.

Pogledajte kompletan video prilog!

Ovaj video je dio kampanje “Sve u vezi ljubavi je zakon” koju vode Sarajevski otvoreni centar i Fondacija Mediacentar Sarajevo, u okviru projekta “Unapređenje prava lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih i transrodnih osoba u BiH u skladu s EU standardima” koji finansira Europska unija uz finansijsku podršku Fondacije Astraea.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!