VIDEO: Prva zastava duginih boja u svemiru

29. 09. 2016

zastavasvemirIzvor: Crol.hr
Foto: Planting Peace

Globalna neprofitna organizacija Planting Peace u novoj akciji širenja solidarnosti s queer zajednicom proglasila je i svemir LGBT-friendly mjestom nakon što je balonom poslala zastavu duginih boja iznad Zemljine atmosfere.

Nakon što su postavljanjem Pride zastave Antarktiku proglasili prvim LGBT-friendly kontinentom na svijetu, globalna neprofitna organizacija Planting Peace ostvarila je još veći pothvat koji uključuje zastavu duginih boja, balon koji može doseći visoke nadmorske visine i GoPro kameru.

Organizacija, koja je vrlo aktivna u provođenju društvenih kampanja s ciljem podizanja svjesnosti o LGBT pravima i liječenju djece u zemljama u razvoju, podigla je zastavu duginih boja iznad Zemljine atmosfere služeći se posebnim balonom.

zastava_balon

Zastava je ostala u zraku lebdeći u svemiru nešto malo duže od tri sata prije nego se spustila nazad na Zemlju a Planting Peace je time simbolično proglasio svemir LGBT-friendly mjestom.

“Počašćeni smo time što smo poslali prvu Pride zastavu u svemir što nam je pružilo sjajnu mogućnost da pokažemo kako se Planting Peace neće prestati boriti za LGBT prava sve dok sve seksualne i rodne manjine ne ostvare temeljna prava u svim dijelovima svemira. To je naša poruka nade za sve LGBTQ obitelji i volio bih da je vide sva LGBTQ djeca koja se još uvijek bore i da se, kad pogledaju u zvijezde, sjete kako svemir sjaji za njih i kako nisu sami”, rekao je Aaron Jackson, predsjednik Planting Peacea za Huffington Post.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!