‘When We Rise’: Nova miniserija o povijesti LGBT pokreta

29. 11. 2016

whenweriseIzvor: Crol.hr
Foto: Screenshot

Televizijska mreža ABC za februar sljedeće godine najavila je prikazivanje miniserije o pokretu za LGBT prava, When We Rise, koja će obuhvatiti razdoblje od stonvolške pobune do suvremene borbe za bračnu jednakost, i to kroz oči pojedinaca i obitelji koje su u svemu aktivno sudjelovale.

Zvjezdana glumačka postava uključuje imena poput Guya Pearcea (Memento, L.A. povjerljivo) u ulozi LGBT aktivista Clevea Jonesa, Mary-Louise Parker (Trava, Anđeli u Americi) koja tumači predvodnicu pokreta za ženska prava Romu Guy, a Rachel Griffiths (Braća i sestre, Dva metra pod zemljom) pojavljuje se u ulozi njezine supruge.

Tu su još Michael K. Williams (Boardwalk Empire, Žica) u ulozi organizatora afroameričke zajednice i vijentnamskog veterana koji se bori s rasizmom unutar gej zajednice, Kena Jonesa, te Ivory Aquino kao aktivistkinja za prava transrodnih osoba, Cecelia Chung.

Popis zvjezdanih imena dopunjuju i Whoopi Goldberg kao Pat Norman, prva deklarirana lezbijka u Odjelu za javno zdravstvo u San Franciscu i Rosie O'Donnel u ulozi legendarne Del Martin, osnivačice prve nacionalne organizacije koja se borila za prava lezbijki, Daughters of Bilitis.

Scenarij potpisuje oskarovac Dustin Lance Black, najpoznatiji po scenarijima za filmove Milk i J. Edgar te broadwayskoj drami 8, o sudskom slučaju na kojem je “pao” kalifornijski Prijedlog 8 kojim je godine 2008. zabranjeno sklapanje istospolnih brakova.

Osmosatna miniserija će imati sedam epizoda, od kojih je prvu, dvosatnu, režirao Gus Van Sant. Režija druge i treće epizode povjerena je redateljici Dee Rees, četvrte i pete Thomasu Schlammeu, a Dustin Lance Black preuzeo je palicu u šestoj i sedmoj epizodi.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!