Wonder Woman je biseksualka

04. 10. 2016

cudesnazena2016-09-820x410Izvor i foto: GayEcho

Scenarista najnovije serije stripova o Wonder Woman prošle sedmice je otkrio nešto što su ljubitelji ovog stripa odavno naslućivali.

Čudesna žena je, u par navrata proglašena najseksipilnijom strip junakinjom i jedna je od vodećih feminističkih ikona. Nastala je početkom Drugog svjetskog rata, pa se, logično, u prvim avanturama borila protiv nacista. Inspiracija za njen lik bile su Amazonke, žene ratnice, pa je ova junakinja izuzetno vješta u borbama prsa u prsa. Pored toga, u borbi protiv zla pomažu joj i neke magične moći, kao npr. njene neuništive rukavice ili laso istine. Njen kostim sadrži elemente američke zastave, i iako se tokom godina mijenjao, ti elementi su ostajali. U nekim avanturama udruživala se i sa drugim poznatim strip junacima. Njen alter ego je Diana Prince.

Kada su ga pitali o ljubavnom životu Wonder Woman među Amazonkama koje žive na izmišljenom ostrvu Temiskeri, scenarista Greg Rucka je odgovorio kako je očigledno da je ona u istopolnim vezama.

“Kada razmišljate o konceptu života na Temiskeri, nema šanse da ne pomislite da su one u istopolnim vezama, zar ne?”, rekao je u Greg u jednom intervjuu. “Nema nikakve logike da bude drugačije”, dodao je on.

Ljubitelji ovog stripa nisu krili oduševljenje povodom ove vijesti, međutim, mnogi od njih nisu bili iznenađeni.

Film o ovoj heroini najavljen je za naredno ljeto. Pogledajte i trailer.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!