‘Xena, princeza ratnica’ vraća se kao lezbijka

20. 03. 2016

xenaIzvor: Crol.hr
Foto: fanpop.com

Kultna fantasy serija iz devedesetih Xena, princeza ratnica, koja je bila pravi hit u LGBT zajednici, vraća se na male ekrane, a glavni lik, Xena, bit će prikazana prvi put kao lezbijka, potvrdio je scenarist Javier Grillo-Marxuach.

U ovoj popularnoj seriji, Xena je razvila izuzetno blizak odnos s Gabrijelom, njezinom vjernom suputnicom, ostavljajući fanovima da nagađaju jesu li njih dvije u vezi ili ipak nisu, no u remakeu serije nikakvim spekulacijama neće biti mjesta, piše Contactmusic.

“Xena će ovog puta biti biti znatno drugačija serija rađena iz puno drugačijih razloga”, objavio je scenarist Javier Grillo-Marxuach.

Rekao je kako nema smisla raditi seriju ako u njoj neće biti prikazan stvarni odnos Xene s Gabrijelom.

“Nema smisla vratiti Xenu ako u potpunosti nećemo istražiti njihov odnos koji se mogao samo naslućivati u prvom prikazivanju devedesetih”, kaže te dodaje kako će Xena “prikazati njegova gledišta o tome što se upravo događa u svijetu”.

Remake Xene, princeze ratnice prikazivat će se na NBC-u, a još nije poznato hoće li glavni lik tumačiti ista glumica, Lucy Lawless, koja je s oduševljenjem pozdravila vijest kako će neustrašiva ratnica ovog puta biti lezbijka, bez ikakvog prikrivanja.

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!