Želite se baviti sportom, kontaktirajte qSPORT Sarajevo

qsport

qSPORT Sarajevo uz podrsku EGLSF-a počinje sa sportskim aktivnostima i u Sarajevu.

Šta je to qSPORT?

Q stoji kao oznaka za queer, a sport znate šta je. Prema objašnjenju koje stoji na wikipediji queer je: termin koji se koristi da jednom riječju opiše cijelu homoseksualnu, biseksualnu, transrodnu, transeksualnu i interseksualnu zajednicu kao i heteroseksualne osobe koje sebe vide ili žive svoj život van hetero-patrijarhalnih normi. Dakle, qSPORT je queer jer okuplja queer osobe, ali i jer ne insistira na vrhunskim rezultatima, nego postavlja sport kao stil života.

Ko se bavi qSPORTom?

Queer osobe koje dijele naše mišljenje da je sport dobar za naše psiho-fizičko zdravlje i koje su spremne da se prihvate izazova i bave istim.

Kako se bavi qSPORTom?

Tako što same/i pokrenete i samoorganizujete svoje poznanike/ce i prijatelje/ice, definišete sport koji vam “leži”, obezbjedite potrebnu opremu i jednostavno počnete… Ili, tako što se pridružite nekoj od postojećih qSPORT ekipa u vašoj blizini.

Imaš još pitanja? Želiš se priključiti ekipi u Sarajevu?

Javi se našim queer drugarima_cama na mail [email protected]

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

LGBTI.BA – BH LGBTI info portal

LGBTI.ba je prvi news portal namijenjen prvenstveno LGBTI zajednici u Bosni i Hercegovini i njenom informisanju o događajima, aktivnostima i problemima vezanim za LGBTI prava i kulturu.

Urednica
Nejra Agić

Psihološko savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Pravno savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Kontakt
e-mail: [email protected]
telefon: +387 33 551 000

Kontaktirajte nas!