Želite se baviti sportom, kontaktirajte qSPORT Sarajevo

21. 01. 2014

qsport

qSPORT Sarajevo uz podrsku EGLSF-a počinje sa sportskim aktivnostima i u Sarajevu.

Šta je to qSPORT?

Q stoji kao oznaka za queer, a sport znate šta je. Prema objašnjenju koje stoji na wikipediji queer je: termin koji se koristi da jednom riječju opiše cijelu homoseksualnu, biseksualnu, transrodnu, transeksualnu i interseksualnu zajednicu kao i heteroseksualne osobe koje sebe vide ili žive svoj život van hetero-patrijarhalnih normi. Dakle, qSPORT je queer jer okuplja queer osobe, ali i jer ne insistira na vrhunskim rezultatima, nego postavlja sport kao stil života.

Ko se bavi qSPORTom?

Queer osobe koje dijele naše mišljenje da je sport dobar za naše psiho-fizičko zdravlje i koje su spremne da se prihvate izazova i bave istim.

Kako se bavi qSPORTom?

Tako što same/i pokrenete i samoorganizujete svoje poznanike/ce i prijatelje/ice, definišete sport koji vam “leži”, obezbjedite potrebnu opremu i jednostavno počnete… Ili, tako što se pridružite nekoj od postojećih qSPORT ekipa u vašoj blizini.

Imaš još pitanja? Želiš se priključiti ekipi u Sarajevu?

Javi se našim queer drugarima_cama na mail [email protected]

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!