Bijela kuća prvi put u historiji zaposlila transrodnu osobu

21. 08. 2015

AP_raffi_freedman_gurspan_jef_150818_16x9_992Raffi Freedman-Gurspan prva je transrodna osoba koja je zaposlena na puno radno vrijeme u Bijeloj kući, a na poziciji direktorice za zapošljavanje predsjedničkog osoblja počinje raditi ovog tjedna.

Prije rada u Bijeloj kući, Raffi Freedman-Gurspan je radila kao politička savjetnica u Nacionalnom centru za trans* ravnopravnost (National Center for Transgender Equality/NCTE). Prva trans* osoba koja je radila u Bijeloj kući bila je Sarah McBride, koja je tamo stažirala, no Raffi je prva trans* osoba koja je zaposlena na puno radno vrijeme.

“Raffi Freedman-Gurspan pokazuje onu vrstu vodstva za koju se bori ova administracija. Njena posvećenost poboljšanju života za trans* osobe u Americi, odražava vrijednosti naše uprave”, rekla je Valerie Jarrett, starija savjetnica predsjednika SAD-a u izjavi za Guardian.

Maria Keisling, izvršna direktorica NCTE i bivša poslodavka Freedman-Gurspan rekla je kako je bila “oduševljena” novostima: “Predsjednik Obama je davno najavio kako želi da njegova administracija bude nalik američkoj naciji. Shvatila sam kako to uključuje i trans* osobe i bilo je neizbježno da jedna od njih bude zaposlena u Bijeloj kući. Posebno je značajno i to da je prva zaposlena trans* osoba žena i crnkinja. To što je prva trans* zaposlenica i moja prijateljica je posebno inspirativno za mene osobno i sve kojima je Raffi pomogla dosadašnjim zalaganjem za prava trans* osoba”, rekla je Keisling.

Izvor: GayEcho
Foto: abcnews.com

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!