Prvo lezbijsko vjenčanje na otoku Krku uživo u Dnevniku Hrvatske Radio Televizije

22. 08. 2015

krkpotpis i foto: Crol.hr

Talijanka Jacquelin Zuzzi i Marial Prota, napola Hrvatica – napola Talijanka, za svoje su vjenčanje i sklapanje životnog partnerstva umjesto Manchestera u kojem žive, izabrale Punat na otoku Krku, koji se time uvrstio na listu gradova u Hrvatskoj u kojima je sklopljena istospolna životna zajednica.

Kako je Marial Prota u javljanju uživo s vjenčanja za Dnevnik HTV-a rekla novinaru Ranku Stojancu, izabrale su upravo Punat, jer je tu kod bake provela svako ljeto, ali i kako bi “ohrabrile i druge i malo isprovocirala konzervativnu sredinu”.

Iako ju je novinar u svom živopisnom javljanju, između ostalog, pitao i “jesu li svjesne koji teret nose u ovoj zajednici?”, koju je opisao kao ” konzervativnu sredinu s jakim utjecajem Crkve, a znamo što Crkva misli o gej populaciji i njihovoj vezi”, Marial mu je rekla kako “nisu imale nikakvih problema”.

“Mogu reći da meni nije to veliki teret, ali možda je to otvorenje, mislim da može ohrabriti neke ljude koje je strah ili koji nisu sigurni u to ili kojima nije bilo tako jednostavno kao što je nama bilo jednostavno”. Upravo zbog toga su se odlučile za Punat, kako bi “malo isprovocirale te konzervativne ljude”, rekla je i dodala kako ih rodbina u potpunosti podržava.

“Oni su jako otvoreni, jako puno nas vole i nije im bitno hoće li biti muško ili žensko, bitno da smo mi sretne”.

Kako piše Novi list, vjenčanje između 25-godišnje Marial i njene dvije godine starije životne partnerice Jacquelin Zuzzi održano je u romantičnom ozračju maslinika obiteljskog poljoprivrednog gospodrastva Ulika nad Puntarskom dragom, a među uzvanicima je bila i Marialina baka, 83-godišnja Antica Orlić iz Punta, koja je rekla: “Netko se rodi kao dešnjak, netko kao ljevak, a netko kao gej”.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!