Britanski trgovački lanac osmislio čestitku povodom Majčinog dana i za lezbijske obitelji

26. 03. 2017

Izvor: Crol.hr
Foto: Sainsbury's / Twitter

Jedan od najvećih britanskih trgovačkih lanaca, Sainsbury’s, za nadolazeći je Majčin dan lansirao svoju prvu čestitku posvećenu lezbijskim obiteljima.

Ružičasta čestitka s tekstom “To my lovely mums” (“Mojim prekrasnim mamama”) načinjena je, kažu iz lanca Sainsbury’s, “kako bi bolje reflektirala rastući broj netradicionalnih obitelji”.

Direktor marketinškog odjela tvrtke James Brown dodaje kako su sretni što su ovogodišnji asortiman za Majčin dan proširili takvom čestitkom kako bi njihovi kupci imali širi izbor.

Inače, ovo nije prvi put da se Sainsbury’s “sjetio” istospolnih parova: u februaru su izdali seriju čestitki za Valentinovo posvećenih gej parovima, a gej par je bio, drugi put zaredom, uvršten i u njihovu božićnu reklamu, podsjeća Pink News.

Procjenjuje se da oko 20.000 djece u Ujedinjenom Kraljevstvu živi u istospolnim obiteljima, a gotovo polovina Britanaca i Britanki šalje čestitke za Majčin dan.

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!