VIDEO: Pogledajte hrvatski animirani film ‘Naše obitelji’

27. 03. 2017

Izvor: Crol.hr

Hrvatska udruga Roditelji u akciji – Roda predstavila je prošlog četvrtka slikovnicu Naše obitelji i istoimeni animirani film. “Sve obitelji, bez obzira na svoj oblik, broj, spol ili rod članova, najbolje su i najsigurnije mjesto za odrastanje djeteta”, jedna je od poruka s predstavljanja.

Kako smo već pisali, glavni protagonist slikovnice i animiranog filma je leptirić Srećko koji u smiraj dana obilazi gradske prozore i kroz ono što vidi, uči o svim vrstama obitelji. Tako Srećko susreće jednoroditeljske, posvojiteljske, obitelji životnih partner(ic)a i obitelji s roditeljima s invaliditetom.

“Iznimno smo ponosne na slikovnicu i animirani film jer na topao i prijateljski način promoviraju različitosti u društvu koje nas obogaćuju. Željele smo pokazati da su sve obitelji, bez obzira na svoj oblik, broj, spol ili rod članova, najbolje i najsigurnije mjesto za odrastanje djeteta jer je obitelj mjesto gdje pripadamo koliko god različita ona bila“, izjavila je Branka Mrzić Jagatić, voditeljica projekta “Kaleidoskop” u sklopu kojeg su nastale Naše obitelji.

Ilustracije u slikovnici i animiranom filmu Naše obitelji kao i produkciju animiranog filma potpisuje tvrtka za izdavaštvo i audiovizualne djelatnosti Igubuka d.o.o. u kojoj iz pera Ivane Guljašević i Brune Kumana svakodnevno nastaju predivne i maštovite ilustracije.

Uskoro na HRT-u

“Suradnja s partnerima na projektu, udrugom Let i udrugom Adopta te sa suradnicima, udrugom Zagreb Pride, bila je iznimno produktivna. Svi su predano radili na realizaciji slikovnice i animiranog filma. Zahvaljujemo našim partnerima i tvrtki Igubuka koja je radila ilustracije, animaciju i produkciju animiranog filma”, dodaje Mrzić Jagatić.

U izradi animacija također su sudjelovali Hommage, glazbu je radio Konrad Lovrenčić, dok su Leda Lovrenčić, Laura Đurović, Patrik Đurović i Ana Kuman posudili svoje glasove dječjim likovima. Leptira Srećka utjelovljuje Dubravko Sidor, kojeg publika možda najviše pamti kao naratora u animiranim filmovima o slavnom profesoru Baltazaru.

“Animirani film Naše obitelji uskoro će biti prikazivan u programu Hrvatske radiotelevizije i nadamo se da će zajedno sa slikovnicom pridonijeti tome da uključuje, a ne isključuje sve one obitelji koje se razlikuju od stereotipa koji nam se nameće kroz različite sadržaje“, poručila je Branka Mrzić Jagatić.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!