Crna Gora: Zakon o životnom partnerstvu lica istog spola ponovo na glasanju u Skupštini

Piše Redakcija portala

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, koji se sada ponovo šalje na Skupštinu na izglasavanje.

Afirmacija vrijednosti zaštićenih međunarodnim standardima i zaštita od diskriminacije nastavak su aktivnosti Vlade na unapređenju ljudskih prava i smanjenja stepena diskriminacije i nejednakosti LGBTIQ osoba, napisali su na svom Twitter nalogu.

“Afirmacija vrijednosti zaštićenih međunarodnim standardima u oblasti ljudskih prava i sloboda te zaštita od diskriminacije po osnovu seksulane orijentacije jedan su od prioritenih ciljeva politike Vlade Crne Gore u ovoj oblasti i nastavak njenih dosadašnih aktivnosti na polju unapređenja ljudskih prava, smanjenja stepena diskriminacije i nejednakosti”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Obaveza donošenja ovakvog zakona istaknuta je u Programu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, poručuju iz Vlade.

“Očekujemo stavljanje ovog zakona na Dnevni red skupstine i usvajanje ovog zakona do Nove godine, odnosno tokom zasijedanja Skupštine Crne Gore koje je u toku, bez odlaganja za sljedeće zasijadenje dogodine. Procedure za to postoje i vjerujemo da se neće dogoditi odlaganje. Prema svim javno saopštenim informacijama i obećanjima, posebno onih koji tokom prvog glasanja nisu podržali zakon, da će sigurno glasati za zakon kada se on ponovo nađe u proceduri, većina za usvajanje ovog zakona sada sigurno postoji. Vjerujem da će glasanje o zakonu ovog puta proteći bez lomljenja koplja između političkih partija preko naših leđa i da će naši poslanici usvojiti ovaj zakon, te da će svi održati javno datu riječ da će glasati za ovaj zakon.” – izjavio je Danijel Kalezić iz Montenegro pridea.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!