Cynthia Nixon kandidirat će se za guvernerku New Yorka

22. 03. 2018

Izvor: CroL.hr
Foto: Twitter

Praktična Miranda iz popularnog “Seksa i grada” u ponedjeljak je na Twitteru najavila kandidaturu i obznanila glavne točke svog progresivnog programa. Poznata glumica i aktivistkinja Cynthia Nixon mogla bi postati i državnica. Na predizborima 13. rujna ove godine pokušat će postati demokratska kandidatkinja za guvernerku New Yorka – protukandidat će joj biti sadašnji guverner Andrew Cuomo.

Videoporuka u kojoj Nixon objašnjava svoj program prati jedan uobičajen dan u njezinoj obitelji koju čine njezina supruga Christine i sin Charlie. Poruka jasno govori o njezinoj ljubavi prema New Yorku, njezinu rodnom gradu. Nixon ističe da je u New Yorku odrasla i da tu odrasta i njezino dijete te kako je ponosna što je završila javnu školu, a još ponosnija što i njezino dijete pohađa takvu ustanovu. No, smatra da mladi u New Yorku danas nemaju takve prilike.

Mišljenja je, tako, da su Cuomo i suradnici iznevjerili građane i u samom New Yorku i u cijeloj saveznoj državi. Navodi da polovica djece u gradovima na sjeveru države New York živi ispod praga siromaštva. Nixon to želi promijeniti, kao i riješiti nagomilane probleme u upravljanju podzemnim željeznicama.

Svoj je program opisala kao hrabru i progresivnu poruku, a Cuoma je nazvala centristom. Nixon je dugo najavljivala kandidaturu solidarizirajući se s korisnicima metroa i informirajući se o prometnim politikama zbog mnogobrojnih kašnjenja i problema koji su nastali za vrijeme protekla dva Cuomova mandata.

Podrška Cuomu, prema istraživanju Sveučilišta Quinnipiac objavljenom na Valentinovo, pala je ispod 50%. U New Yorku mu podrška iznosi 52%. Ipak, novo istraživanje Siena Collegea pokazuje da Cuomo ima uvjerljivu prednost pred Nixon. Za njega bi glasalo čak 66% birača, dok bi 19% birača povjerenje dalo Nixon.

Nixon je na Twitteru, između ostalog, pozvala i sve “kvalificirane i nekvalificirane lezbijke” da je dođu podržati u prvom danu kampanje za koji je odabrala legendarni njujorški Stonewall Inn.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!