Cynthia Nixon objasnila zašto se izjašnjava kao ‘queer’

14. 09. 2020
Zvijezda serije Sex i grad Cynthia Nixon objasnila je zašto preferira izraz “queer” da bi opisala svoj identitet.
Izvor: Getty Images

Nixon je 2018. potvrdila da se identificira kao queer, a ne kao lezbejka ili biseksualna žena. Kad su je dodatno pritiskali, odlučila je da ne objašnjava više, odgovorivši tada: “To je lična stvar”.

O svojoj seksualnosti sada se otvorila u novom intervjuu za Attitude, objašnjavajući da, iako se mogla identifikovati kao lezbejka ili biseksualna, ovi pojmovi nikada joj se nisu činili “pravim”.

”Kada kažem da sam queer, to znači da sam tu, ali da ne moram ulaziti u nijanse svoje seksualnosti s tobom”, rekla je Nixon, koja je ušla u vezu sa svojom sadašnjom suprugom Christine Marinoni 2004. godine nakon razvoda od supruga s kojim je bila u braku 15 godina.

Izvor: Getty Images

Iako joj je prva veza sa ženom nesumnjivo bila značajan događaj u životu, naglašava da za nju to nije bio “trenutak prosvjetljenja”.

“Zaljubljivanje u moju sadašnju suprugu bilo je jedno od velikih užitaka i iznenađenja u mom životu, ali nisam se osjećala kao da sam postala potpuno nova osoba ili kao da su neka vrata sada otključana”, rekla je. “Bilo je više: ‘U životu sam se zaljubljivala u različite ljude i svi su oni bili muškarci. Sad je to žena i nevjerovatna je.’ Dakle, osjećam kako je ”queer” krovni pojam, koji uključuje i nekadašnju strejt mene.”

Nixonin 23-godišnji sin Samuel nedavno se autovao kao transrodan.

Govoreći o tome ranije ove godine, Nixon je rekla da je najvažniji savjet koji je dobila za roditeljstvo trans djeteta došao prije nego što je shvatila da je Samuel trans.

“Prije nego što sam ikad naslutila da bi moje dijete moglo biti trans, pročitala sam zaista opširan članak o svim tim roditeljima djece prije puberteta koji su se borili s tim”, rekla je Cynthia Nixon.

“Jedan tata je rekao: ‘U određenom mi se trenutku činilo da je odluka između mrtvog sina i žive kćerke. Nakon što to kažete, što se još ima za reći?”’.

Izvor: PinkNews

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!