Disney Channel prvi put prikazao gay poljubac u dječijoj animiranoj seriji

05. 03. 2017

Izvor: večernji.hr

Disney je ove sedmice ušao u historiju, pišu američki mediji. Naime, na njihovom Disney Channelu u seriji Star vs. The Forces of Evil prvi je put u nekom animiranom filmu ili seriji prikazan istospolni poljubac. U aktuelnoj epizodi ove dječije serije mogli smo tako vidjeti ne jedan, nego čak četiri gay poljupca.

U ovoj seriji pratimo avanture čarobne princeze Star Butterfly koja živi na Zemlji s prijateljem Marcom Diazom. U ovoj epizodi Star i Marco posjećuju koncert omiljenog boy banda. Prilikom izvođenja jedne pjesme svi parovi u publici počeli su se ljubiti, a među njima su bila i dva homoseksualna, te dva lezbijska para.

Najbolje od svega je što ti parovi nisu prikazani posebno, kao da se radi o nečem drukčijem, nego su se ljubili u publici, zajedno s ostalim parovima. Time su autori serije očigledno željeli prikazati kako nema razlike između gay i hetero parova.

Inače, Star vs. The Forces of Evil nije prva animirana serija u kojoj su se mogli vidjeti gay parovi. U seriji Gravity Falls je tek u posljednjoj epizodi objavljeno kako su dva junaka serije u vezi, a u seriji Good Luck Charlie postoji lik čiji su roditelji istog spola. No, ni u jednoj od tih serija nismo mogli vidjeti gay poljubac.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!