Drugi Pride u Podgorici najavljen za juni

19. 05. 2014

gay montenegro 2014-04Parada ponosa u Podgorici trebalo bi da bude održana 22. juna, saopštio je rukovodilac Uprave za javni red i mir u Upravi policije, Duško Koprivica, a prenosi GayEcho.

On je objasnio da je Pride zvanično najavljen za taj dan, ali da to nije konačan datum i da može biti promijenjen u toku organizacije događaja.

“Ovaj datum postoji samo u najavi, do promjena može da dođe u toku pripreme i organizacije parade”, ogradio se Koprivica na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije.

Prva Parada ponosa u crnogorskoj prijestolnici održana je 20. oktobra prošle godine i u njoj je učestvovalo oko 200 osoba, podsjeća Radio televizija Crna Gora.

Tokom te povorke huligani su se sukobili sa policijom u pokušaju da ometu njeno održavanje. Tada je uhapšeno 60, a povrijeđeno više desetina osoba.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!