FARE i FvH objavljuju dodjelu grantova za projekte borbe protiv homofobije u fudbalu

04. 12. 2017

Piše: Redakcija

Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i društvenu inkluziju u fudbalu FARE Network i FvH (Football v. Homophobia) objavljuju dodjelu manjih grantova za finansiranje projekata i aktivnosti u okviru Međunarodnog mjeseca borbe protiv homofobije i transfobije u fudbalu, koji će se desiti u februaru 2018. godine.

Sve nevladine organizacije koje se bave promicanjem ljudskih prava, neformalne grupe, navijačke grupe, udruženja mladih i ostali su pozvani da predlože aktivnosti i apliciraju grant u vrijednosti do 500 eura. Bilo da se radi o igri na terenu, turnirima, javnim debatama ili produkciji edukativnog materijala, sve predložene aktivnosti bi trebale da budu u skladu sa ciljevima kampanje Mjeseca borbe protiv homofobije i transfobije u fudbalu, praveći fudbal sigurnim i prihvatajućim mjestom za LGBT osobe, stvarajući prilike za njih u fudbalu i sportu uopće, kao i slaveći različitosti među ljudima.

“Zahvaljujući saradnji sa Fare Networkom, uspjeli smo izgraditi internacionalnu kampanju o antidiskriminaciji LGBT osoba u fudbalu što je doprinijelo širenju ovog pokreta širom Evrope”, kazala je direktorica FvH, Lou Englefield.

“Mnoge LGBT osobe se suočavaju sa nasiljem, diskriminacijom i društvenom isključenošću, a mjesec februar je period kada u tom polju pokrećemo pozitivne promjene na jedinstven način”, izjavio je izvršni direktor Fare Networka, Piara Powar.

Rok za apliciranje je 22. decembar 2017. godine, a uspješni aplikanti će biti obaviješteni u periodu 28. i 29. decembra 2017. godine. Aplikaciju za aktivnosti možete pronaći ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!