Glasovi biseksualnih muškaraca objedinjeni u književnoj antologiji

26. 10. 2014

voices_bisexualmen_coverNa tržištu se nedavno pojavila književna antologija Recognize: The Voices of Bisexual Men, u kojoj je prikupljena kolekcija literarnih radova i vizualne umjetnosti cisrodnih i transrodnih biseksualnih, panseksualnih, poliseksualnih te queer muškaraca iz raznih dijelova svijeta.

Riječ je o projektu Bisexual Resource centra, a cilj mu je približiti i pomoći u razumijevanju muške biseksualnosti. Suurednik te antologije na 300 stranica, dr. Herukhuti (H. Sharif Williams) kazao je kako je ona važna i za lezbijke, gejeve te heteroseksualce jer dočarava primjere osobnosti biseksualnih muškaraca iz njihove perspektive.

“Želite li znati što znači biti biseksualan muškarac, kako biseksualni muškarci izgledaju, kako doživljavaju ljubav i život, onda poslušajte njihove glasove na stranicama ove antologije”, objasnio je.

Riječima suurednice i biseksualne aktivistice, Robyn Ochs, ova knjiga vrijedan je alat za sve koji traže afirmaciju kao i za edukatore, te sve koji misle da bi i sami mogli biti biseksualni. Naime, biseksualni muškarci rijetko su prezentirani u medijima, čak manje od biseksualnih žena.

U stvaranju ove jedinstvene antologije sudjelovalo je 70 muškaraca iz SAD-a, Kanade, Čilea, Indije, Španjolske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva. Kroz kratke priče, poeziju, kreativnu nefikciju, refleksivne i kritičke eseje te vizualnu umjetnost, muškarci različitih dobi, od ranih dvadesetih do srednjih sedamdesetih, istražuju teme poput identiteta, etiketiranja, religije i duhovnosti, putovanja i odnosa te mnoge druge.

Više informacija o knjizi dostupno je na Facebook pageu.

Izvor: CroL
F
oto: Facebook Recognize: The Voices of Bisexual Men – An Anthology

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!