Hainsia Olindi: Mama, ja sam lezbejka

21. 01. 2015

Equation of lesbian loveBio je to divan dan. Na meni je kecelja. Pečem kolače. Duga kosa mi raskošno pada preko ramena. Uvijek našminkana, miris irisa i jasmina se miješa u zraku sa čokoladom, šećerom, vanilijom. Želim reći svojoj majci da sam lezbejka. Nisam sigurna kako se to uopšte može reći nekome, na koji način da joj kažem, onako usputno ili sa velikom najavom? Jesam li mogla pozvati još nekoga da bude svečanije ili opuštenije? Nisam sigurna. Nikako se ne mogu odlučiti. Pa svakako pravim kolače i skuhat ću nam kafe, a zapravo bi trebala servirati vino da sve bude nekako ležerno. Hej mama, ja sam lezbejka! Ili mama, mama pogodi šta sam i stavim jezik između dva prsta i simuliram lizanje vagine, možda bi joj trebala reći nešto onako usputno pa spomenuti kako volim djevojke više od muškaraca… Zašto bi joj išta rekla na kraju krajeva? Ipak nešto me tjera da joj kažem. Da joj sve ispričam. I najvažnije da čujem nju šta ona ima reći meni na kraju. Na kraju priče.

Ona je sjedila za stolom držeći cigaretu u ruci i promatrajući me kao neku egzotičnu životinju u zološkom vrtu. Ipak je njena kćer sad drugačija od one kćeri prije samo par minuta. To je samo faza rekla je konačno. Faza ili hir, a zapravo ti samo treba da upoznaš pravog muškarca. Sad si mlada i prirodno je da eksperimentiraš sa svojim seksualnim životom. Kasnije ćeš se uozbiljiti i vidjet ćeš kako sam bila upravu. Razgovarale smo, izgrlile se, poljubile i rastale. Ta žena me nije uopšte čula, vidjela i doživjela. Ona je odmah napravila svoju verziju mene kao lezbejke i išla u tom pravcu, a tamo povela i mene, povela me prema svom uvjerenju kako je sve samo faza, igra i zabava, a onda naglasila da samo trebam pravog muškarca. U prevodu: Kćeri, tebi treba dobar kurac. Da, da za lezbejku dajte jedno pola kile kurca, a meni kilo orgazma kao da smo u restoranu. Navela me da razmišljam kako moja lezbejka nije stvarna. Ja kao lezbejka nisam stvarna. Stvarnost koju možemo prihvatiti je da sam u fazi, igri, flertu, seksu, eksperimentu, ali nikako ni u jednom slučaju lezbejka. Prava seljačka lezbejka koja se loži na sise i vagine, lizanje klitorisa i štovanje pičke u centru mog seksualnog obreda i religije. Nisam takva u njenim očima i to je sasvim uredu, njen pogled na život i na vlastitu kćer je njeno pravo. U njenom pogledu i sličnim pogledima lezbejka je samo ženska u zabludi, zaluđena žena koja nije naišla na dobar kurac i to je to. Pravi kurac bi izliječio njene nervoze i napetost, pjevala bi ona sretna kurcu ujutro i navečer kao sve ženske koje su normalne i prave cure, žene bogati, žene za kurca. On liječi lezbejku, pravi djecu, diže se prije muškarca koji ga nosi sa sobom. To vam je čaroban štapić.
Možda je ona upravu. Možda sam cijelo vrijeme bila na pogrešnom mjestu. Ženska se zajebala, treba, riba, mačka, lutka i uvijek ona mala. Uvijek smo male kraj naših dječaka, mi ostajemo male čak i kad nabijemo 100 kila, pojedemo oval mesa i salijemo litru vina, mi smo uvijek male kraj njih velikih. Zanimljivo nijedna žena ga ne zove Veliki mi nikad nismo upotrijebile taj nadimak za naše momke.
I ja nisam lezbejka, ja sam samo imala loš kurac u svom životu. Ljudi vole to reći: Lezbejku sprči a pedera ubij! to je krajnja logika. Lezbejku ćeš lako penetrirati, ući u nju, razvaliti je i izliječiti, a pedera jednostavno ubij on ne može roditi dijete i ne može ga napraviti, a njoj možeš dati sina u stomak. Napuniti je kako treba tako vole oni pričati. I to se dešavalo. Žene širom svijeta ubijaju nuspojave seksualnog užitka i svode momka na razinu vibratora, jedan dobar komad mesa i ništa više. Taj komad mesa više ne može ni da pravi novo meso svojom voljom, ubije se sve to, spriječi se razmnožavanje otrova, tablete, spirale, abortusi i sva ostala čarolija je postala dostupna nekada očajnim ženama koje su molile kurac da ih ne napuni, a sada mogu kako žele i upravo je to ono što boli na kraju dana. Nikako ne mogu biti lezbejka pored ovakve ljepote. Nisam rekla mami kako je bilo pravih muškaraca u mom životu. Jeste li primjetili kako ljudska civilizacija i dalje naziv Pička koristi za uvredu? Čak i šaljemo ljude u pičku kad pređu sve granice, otići u pičku materinu i popušiti kurac je vrhunsko poniženje i najraširenija uvreda koja postoji.
Mogla bi cijelu noć razmišljati o lezbejki kroz istoriju. Lezbejka je samo pola žene, ona je izdala ženu u sebi kojoj biološki treba muškarac radi razmnožavanja. Mama mi je i to spomenula. – Kako misliš imati djecu? To je tako jednostavno. Spavat ću s nekim, uzet ću spermu, kupit ću spermu, zamrznut ću je… Mnogo je načina! To je druga nedozvoljena stvar. Abortus je odbijanje plodova sperme, a ovo je još gore. Tek tako kupiti, zamrznuti, uzeti spermu bez pitanja muškarca je nedopustivo. Sve su to laži. Lagali su sve lezbejke na ovom svijetu stotinama godina. I danas im lažu. Danas im pričaju kako zapravo više nisu lezbejke, kako su sve umislile, kako su začarane, prevarene, opijene i na kraju dana svakoj lezbejki treba samo pravi muškarac. Na kraju dana naše društvo za nju ima lijek i bez puno dodatne priče samo se naruči: Za lezbejku jedan kurac, molim lijepo.
Piše Hainsia Olindi

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!